Веб-страница

Direct Offer, Inc. („Компанија“ или „Ние“) ја почитуваме вашата приватност и се обврзуваме да ја заштитиме преку нашето усогласување со оваа политика.

Оваа политика ги опишува видовите информации што може да ги собереме од вас или што може да ги обезбедите кога ја посетувате веб-локацијата DirectOffer.com, doaudiotours.com, DirectOffer.net и DirectOffer.io, DirectOffer.eu, DirectOffer.ie, DirectOffer.es, DirectOffer.es, DirectOffer.fr, Direct Offer.ie, Directoffer.info, Directoffer.mobi, DirectOffer.org, DirectOffer.uk, DirectOffer.biz, DirectOffers.fr (нашата „веб-страница“) и нашите практики за собирање, користење, одржување, заштита и откривање на тие информации.

Оваа политика се однесува на информациите што ги собираме:

 • На оваа апликација на веб-страница.
 • На нашата мобилна апликација.
 • Во е-пошта, текстуални пораки и други електронски пораки помеѓу вас и овие апликации.
 • Преку мобилните и десктоп апликациите што ги преземате од оваа веб-локација, кои обезбедуваат посветена интеракција помеѓу вас и оваа веб-локација која не е заснована на прелистувач. 
 • Кога комуницирате со нашето рекламирање и апликации на веб-локации и услуги на трети страни, доколку тие апликации или реклами вклучуваат линкови до оваа политика.

Тоа не се однесува на информациите собрани од:

 • Нас офлајн или преку какви било други средства, вклучително и на која било друга веб-локација управувана од Компанијата или линкови до производи, услуги и веб-локации на трети лица, како и материјали обезбедени од трети страни и може да вклучуваат функционалност што овозможува дистрибуција на вашите кориснички материјали или вашите лични податоци (колективно, вашите „Кориснички информации“) на трети страни кои не се под контрола на Директната понуда (секоја, „Трета страна на давателот“). Трети даватели на услуги се единствено одговорни за нивните услуги. (вклучувајќи ги и нашите филијали и подружници); или
 • Секоја трета страна (вклучувајќи ги и нашите филијали и подружници), вклучително и преку која било апликација или содржина (вклучувајќи рекламирање) што може да се поврзе или да биде достапно од апликациите.

Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа политика за да ги разберете нашите политики и практики во врска со вашите информации и како ќе ги третираме. Доколку не се согласувате со нашите политики и практики, ваш избор е да не ја користите нашата веб-страница. Со пристап или користење на оваа веб-локација, вие се согласувате со оваа политика за приватност. Оваа политика може да се менува од време на време (видете Промени во нашата Политика за приватност). Вашето континуирано користење на оваа веб-локација откако ќе направиме промени се смета за прифаќање на тие промени, затоа ве молиме периодично проверувајте ја политиката за ажурирања.

Деца под 18 години

Нашата веб-страница не е наменета за деца под 18-годишна возраст. Ние свесно не собираме лични информации од деца под 16 години. Ако сте помлади од 16 години, не користете или давајте никакви информации на оваа веб-локација или преку која било од неговите карактеристики, регистрирајте се на веб-страницата, купувајте преку веб-страницата, користете некоја од интерактивни или јавни функции за коментари на оваа веб-локација или да ни дадете какви било информации за себе, вклучувајќи го вашето име, адреса, телефонски број, адреса на е-пошта или кое било име на екранот или корисничко име што може да го користите. Ако дознаеме дека сме собрале или примиле лични информации од дете под 16 години без потврда на родителска согласност, ќе ги избришеме тие информации. Ако мислите дека можеме да имаме какви било информации од или за дете под 16 години, ве молиме контактирајте не на admin@directoffer.com.

Жителите на Калифорнија под 16-годишна возраст може да имаат дополнителни права во врска со собирањето и продажбата на нивните лични информации. Ве молиме погледнете ги вашите права за приватност во Калифорнија за повеќе информации.

Информации што ги собираме за вас и како ги собираме

Ние собираме неколку видови информации од и за корисниците на нашата веб-локација, вклучувајќи информации:

 • Со кои може да бидете лично идентификувани, како што се име, поштенска адреса, адреса на е-пошта, телефонски број или кој било друг идентификатор преку кој може да ве контактираат онлајн или офлајн („лични информации“);
 • Тоа е за вас, но поединечно не ве идентификува, како што се геолокација, директни пораки, време на одговор на директни пораки, интереси за хипотека, услуги од трета страна, статус на квалификација за хипотека и модели на однесување на интернет и/или
 • За вашата интернет конекција, опремата што ја користите за пристап до нашата веб-локација и деталите за користење.

Ги собираме овие информации:

 • Директно од вас кога ќе ни го дадете.
 • Автоматски додека се движите низ страницата. Информациите што се собираат автоматски може да вклучуваат детали за користење, IP адреси и информации собрани преку колачиња, веб-светилници и други технологии за следење.
 • Од трети страни, на пример, нашите деловни партнери.

Информации што ни ги давате

Информациите што ги собираме на или преку нашата веб-локација и мобилните апликации може да вклучуваат:

 • Информации што ги давате со пополнување на формулари на нашата веб-страница. Ова ги вклучува информациите дадени во моментот на регистрација за користење на нашата веб-страница, претплата на нашата услуга, објавување материјал или барање дополнителни услуги. Може да побараме и информации од вас кога ќе учествувате на натпревар или промоција спонзорирана од нас и кога ќе пријавите проблем со нашите Апликации.
 • Записи и копии од вашата кореспонденција (вклучувајќи и е-пошта), доколку не контактирате.
 • Вашите одговори на анкети кои можеби ќе ве замолиме да ги пополните за истражувачки цели.
 • Детали за трансакциите што ги извршувате преку нашата веб-страница и апликации и за исполнувањето на вашите нарачки. Можеби ќе треба да обезбедите финансиски информации пред да направите нарачка преку нашата веб-страница.
 • Вашите барања за пребарување на веб-локацијата и мобилните апликации

Вие исто така може да обезбедите информации што треба да бидат објавени или прикажани (во натамошниот текст, „објавени“) на јавни површини на веб-страницата или пренесени на други корисници на веб-страницата или на трети страни (колективно, „Кориснички придонеси“). Вашите кориснички придонеси се објавуваат и се пренесуваат на други на ваш сопствен ризик. Иако го ограничуваме пристапот до одредени страници, ве молиме имајте предвид дека никакви безбедносни мерки не се совршени или непробојни. Дополнително, не можеме да ги контролираме дејствата на другите корисници на веб-локацијата со кои можете да изберете да ги споделите вашите кориснички придонеси. Затоа, не можеме и не гарантираме дека вашите кориснички придонеси нема да бидат прегледани од неовластени лица.

Информации што ги собираме преку технологии за автоматско собирање податоци

Додека се движите низ нашата веб-локација и комуницирате со неа, ние може да користиме технологии за автоматско собирање податоци за да собереме одредени информации за вашата опрема, дејства за прелистување и обрасци, вклучувајќи:

 • Детали за вашите посети на нашата веб-локација, вклучувајќи податоци за сообраќајот, податоци за локација, дневници и други податоци за комуникација и ресурсите до кои пристапувате и ги користите на веб-локацијата.
 • Информации за вашиот компјутер и интернет конекцијата, вклучувајќи ја вашата IP адреса, оперативен систем и типот на прелистувачот.

Ние, исто така, може да ги користиме овие технологии за да собираме информации за вашите онлајн активности со текот на времето и преку веб-локации на трети страни или други онлајн услуги (следење на однесување). За да се откажете од следењето на однесувањето на е-поштата на оваа веб-локација admin@directoffer.com.

Информациите што ги собираме автоматски може да вклучуваат само статистички податоци и не вклучуваат лични информации, но можеме да ги одржуваме или да ги поврземе со лични информации што ги собираме на други начини или ги добиваме од трети страни или од нашите апликации. Тоа ни помага да ја подобриме нашата веб-страница и да испорачаме подобра и поперсонализирана услуга, вклучително и овозможувајќи ни да:

 • Проценете ја големината на нашата публика и моделите на користење.
  Чувајте информации за вашите преференци, што ни овозможува да ја приспособиме нашата веб-локација според вашите индивидуални интереси.
 • Забрзајте ги вашите пребарувања.
  Ве препознаваме кога ќе се вратите на нашата веб-локација и мобилните апликации.

Технологиите што ги користиме за ова автоматско собирање податоци може да вклучуваат:

 • Колачиња (или колачиња на прелистувачот). Колаче е мала датотека поставена на тврдиот диск на вашиот компјутер. Може да одбиете да прифатите колачиња на прелистувачот со активирање на соодветната поставка на вашиот прелистувач. Меѓутоа, ако ја изберете оваа поставка, можеби нема да можете да пристапите до одредени делови од нашата веб-локација. Освен ако не сте ги приспособиле поставките на вашиот прелистувач така што ќе одбие колачиња, нашиот систем ќе издава колачиња кога ќе го насочите вашиот прелистувач на нашата веб-страница.
 • Флеш колачиња. Одредени карактеристики на нашата веб-локација може да користат локални складирани објекти (или Flash колачиња) за собирање и складирање на информации за вашите преференци и навигација до, од и на нашата веб-локација. Флеш колачињата не се управуваат со истите поставки на прелистувачот како што се користат за колачињата на прелистувачот. За информации за управувањето со вашите поставки за приватност и безбедност за колачињата Flash, видете Избори за тоа како ги користиме и откриваме вашите информации.
 • Веб светилници. Страниците на нашата веб-локација и нашите е-пошта може да содржат мали електронски датотеки познати како веб-светилници (исто така наречени јасни GIF-ови, ознаки со пиксели и GIF-ови со еден пиксели) кои и дозволуваат на компанијата, на пример, да ги брои корисниците кои ги посетиле тие страници или отвори е-пошта и за други поврзани статистики на веб-локации (на пример, снимање на популарноста на одредена содржина на веб-локација и проверка на интегритетот на системот и серверот).

Ние не собираме лични информации автоматски, но може да ги поврземе овие информации со лични информации за вас што ги собираме од други извори или вие ни ги давате.

Употреба на колачиња и други технологии за следење од трета страна

Некои содржини или апликации, вклучително и реклами, на веб-локацијата се сервирани од трети страни, вклучувајќи огласувачи, рекламни мрежи и сервери, даватели на содржини и даватели на апликации. Овие трети страни може да користат колачиња сами или во комбинација со веб-светилници или други технологии за следење за да собираат информации за вас кога ја користите нашата веб-локација. Информациите што ги собираат може да се поврзат со вашите лични информации или може да собираат информации, вклучително и лични информации, за вашите онлајн активности со текот на времето и на различни веб-локации и други онлајн услуги. Тие може да ги користат овие информации за да ви обезбедат рекламирање засновано на интерес (однесување) или друга насочена содржина.

Ние не ги контролираме технологиите за следење на овие трети страни или како тие може да се користат. Ако имате какви било прашања во врска со реклама или друга насочена содржина, треба директно да го контактирате одговорниот провајдер. За информации за тоа како можете да се откажете од примање насочено рекламирање од многу провајдери, видете Избори за тоа како ги користиме и ги откриваме вашите информации.

Како ги користиме вашите информации

Ние користиме информации што ги собираме за вас или што ни ги давате, вклучително и какви било лични информации:

 • Да ви ја претставиме нашата веб-страница и нејзината содржина.
 • Да ви обезбедиме информации, производи или услуги што ги барате од нас.
 • За исполнување на која било друга цел за која ја обезбедувате.
 • За да ви обезбеди известувања за вашата сметка или претплата, вклучувајќи известувања за истекување и обновување.
 • Да ги извршуваме нашите обврски и да ги спроведуваме нашите права кои произлегуваат од какви било договори склучени меѓу вас и нас, вклучително и за наплата и наплата.
 • За да ве известиме за промените на нашата веб-локација или какви било производи или услуги што ги нудиме или обезбедуваме преку неа.
 • За да ви овозможиме да учествувате во интерактивни функции на нашата веб-локација и мобилни апликации.
 • На кој било друг начин можеме да опишеме кога ги давате информациите.
 • За која било друга цел со ваша согласност.

Може да ги користиме информациите што ги собравме од вас за да ни овозможиме да прикажуваме реклами на целната публика на нашите огласувачи. И покрај тоа што не ги откриваме вашите лични податоци за овие цели без ваша согласност, ако кликнете или на друг начин комуницирате со реклама, огласувачот може да претпостави дека ги исполнувате неговите целни критериуми.

Откривање на вашите информации

Можеме да откриеме збирни информации за нашите корисници и информации што не идентификуваат ниту еден поединец, без ограничување.

Можеме да ги откриеме личните информации што ги собираме или вие ги давате како што е опишано во оваа политика за приватност:

 • На нашите подружници и филијали.
 • На изведувачите, давателите на услуги и другите трети страни што ги користиме за поддршка на нашиот бизнис и кои се обврзани со договорни обврски да ги чуваат личните информации доверливи и да ги користат само за целите за кои им ги откриваме.
 • На купувач или друг наследник во случај на спојување, продавање, реструктуирање, реорганизација, распуштање или друга продажба или пренос на дел или на сите средства на Директната понуда, без разлика дали е во тек или како дел од стечај, ликвидација или слично постапка, во која личните информации што ги поседува Direct Offer, Inc. за нашите корисници на веб-локација и апликации се меѓу префрлените средства.
 • На трети страни да ви ги пласираат своите производи или услуги доколку сте се согласиле/не сте се откажале од овие обелоденувања. Договорно бараме од овие трети страни да ги чуваат личните информации доверливи и да ги користат само за целите за кои им ги откриваме. За повеќе информации, видете Избори за тоа како ги користиме и ги откриваме вашите информации.
 • За да ја исполните целта за која ја обезбедувате. На пример, ако ни дадете адреса за е-пошта за да ја користиме функцијата „испрати е-пошта на пријател“ на нашата веб-локација и мобилните апликации, ние ќе ја пренесеме содржината на таа е-пошта и вашата адреса на е-пошта до примателите.
 • За која било друга цел откриена од нас кога ги давате информациите.
 • Со ваша согласност. 

Ние исто така може да ги откриеме вашите лични податоци:

 • Да се усогласат со кој било судски налог, закон или правен процес, вклучително и да одговориме на кое било владино или регулаторно барање.
 • За спроведување или примена на нашите услови за користење https://www.directoffer.com/terms-of-use и други договори, вклучително и за цели на наплата и наплата.
 • Ако веруваме дека обелоденувањето е неопходно или соодветно за да се заштитат правата, имотот или безбедноста на Direct Offer, Inc., нашите клиенти или други. Ова вклучува размена на информации со други компании и организации за целите на заштита од измами и намалување на кредитниот ризик.

Избори за тоа како ги користиме и ги откриваме вашите информации

Ние се стремиме да ви обезбедиме избор во врска со личните информации што ни ги давате. Создадовме механизми за да ви ја обезбедиме следнава контрола врз вашите информации:

 • Технологии за следење и рекламирање. Можете да го поставите вашиот прелистувач да ги одбива сите или некои колачиња на прелистувачот или да ве предупредува кога се испраќаат колачиња. За да дознаете како можете да управувате со поставките за колачиња за Flash, посетете ја страницата за поставки на Flash плеер на веб-локацијата на Adobe. Доколку ги оневозможите или одбиете колачињата, имајте предвид дека некои делови од оваа страница може да бидат недостапни или да не функционираат правилно.
 • Откривање на вашите информации за рекламирање од трета страна. Ако не сакате да ги споделуваме вашите лични информации со неповрзани или не-агентни трети лица за промотивни цели, можете да се откажете со најавување на веб-страницата или мобилните апликации и прилагодување на вашите кориснички параметри во профилот на вашата сметка или со испраќање на нас е-пошта со вашето барање до admin@DirectOffer.com.
 • Промотивни понуди од компанијата. Ако не сакате вашите информации за контакт да ги користи компанијата за промовирање наши производи или услуги на нашите сопствени или трети страни, можете да се откажете со најавување на веб-страницата или мобилните апликации и прилагодување на вашите кориснички параметри во профилот на вашата сметка со проверка или отштиклирајте ги соодветните полиња или испраќајќи ни е-пошта со наведување на вашето барање до Admin@DirectOffer.com. Ако ви испративме промотивна е-пошта, може да ни испратите повратна е-пошта со барање да се изостави од идните дистрибуции на е-пошта. Ова откажување не се однесува на информациите доставени до Компанијата како резултат на купување производ, регистрација на гаранција, искуство со сервисирање на производот или други трансакции.
 • Целно рекламирање. Ако не сакате да ги користиме информациите што ги собираме или што ни ги давате за да доставуваме реклами според преференциите за целната публика на нашите огласувачи, можете да се откажете со методот на откажување на веб-локацијата и мобилните апликации. За да функционира ова откажување, мора да го поставите вашиот прелистувач да ги прифаќа сите колачиња на прелистувачот.
 • Дополнителни услови за услуги од трета страна. Одредени аспекти на Услугите вклучуваат алатки од трети лица кои подлежат на дополнителни услови од трети страни, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, следново:
 • Виртуелна земја на Windows Live. Сликите на Windows Live Virtual Earth се обезбедени од Microsoft Corporation, а употребата е предмет на Условите за користење на Microsoft MapPoint достапни на http://www.microsoft.com/maps/assets/docs/terms.aspx.
 • Гугл мапи. Некои од Услугите ја имплементираат услугата за веб-мапирање на „Карти на Google“. Вашето користење на „Карти на Google“ е предмет на условите за користење на Google, достапни на http://www.google.com/intl/en_us/help/terms_maps.html и Политиката за приватност на Google, достапна на https://www.google.com/intl/ALL/policies/privacy/index.html.
 • Пруга. Некои од Услугите ви дозволуваат да користите Stripe Connect за да вршите плаќања на други корисници и може да вклучуваат дополнителни такси за обработка или апликација детално кога ќе изберете да се поврзете на Stripe. Вашето користење на Stripe е предмет на Договорот за Stripe Connected Account, достапен на https://stripe.com/us/connect-account/legal. Дополнително, со користење на Stripe, се согласувате да не го користите Stripe (и генерално Услугите) за какви било забранети деловни цели, како што е наведено на https://stripe.com/us/prohibited-businesses.

Ние не го контролираме собирањето или користењето на вашите информации од трети страни за да опслужува рекламирање базирано на интерес. Сепак, овие трети страни може да ви дадат начини да изберете да не се собираат или користат вашите информации на овој начин. Можете да се откажете од примање насочени реклами од членовите на Иницијативата за мрежно рекламирање („NAI“) на веб-страницата на NAI.

Жителите на Калифорнија може да имаат дополнителни права и избор на лични информации. Ве молиме погледнете ги вашите права за приватност во Калифорнија за повеќе информации.

Пристап и корекција на вашите информации

Можете да ги прегледате и промените вашите лични податоци со најавување на веб-страницата и посета на страницата на профилот на вашата сметка.

Можете исто така да ни испратите е-пошта на Admin@DirectOffer.com за да побарате пристап до, да ги поправите или избришете сите лични информации што сте ни ги дале. Не можеме да ги избришеме вашите лични податоци освен со бришење и на вашата корисничка сметка. Можеби нема да прифатиме барање за промена на информациите ако сметаме дека промената би прекршила кој било закон или законско барање или ќе предизвика информациите да бидат неточни.

Ако ги избришете вашите кориснички придонеси од веб-локацијата и мобилните апликации, копии од вашите кориснички придонеси може да останат видливи на кеширани и архивирани страници или можеби биле копирани или складирани од други корисници на мобилни апликации на веб-локацијата. Правилниот пристап и употребата на информациите дадени на веб-локацијата, вклучувајќи ги и придонесите на корисниците, се регулирани со нашите услови за користење https://www.directoffer.com/terms-of-use.

Вашите права за приватност во Калифорнија

Ако сте жител на Калифорнија, законот на Калифорнија може да ви обезбеди дополнителни права во врска со нашата употреба на вашите лични податоци. За да дознаете повеќе за вашите права за приватност во Калифорнија, посетете ја [ХИПЕРЛИНК ДО CCPA ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИВАТНОСТ ЗА Жителите на КАЛИФОРНИЈА].

Законот за „Shine the Light“ на Калифорнија (Дел за граѓански законик § 1798.83) им дозволува на корисниците на нашата апликација кои се жители на Калифорнија да бараат одредени информации во врска со нашето откривање лични информации на трети страни за нивни директни маркетинг цели.

За да поднесете такво барање, испратете е-пошта до Admin@DirectOffer.com или пишете ни на: 

Директна понуда, Inc.
2817 West End Avenue, Ste. 126, #228
Нешвил, ТН 37203-1435

Безбедност на податоците

Спроведовме мерки дизајнирани да ги заштитиме вашите лични информации од случајно губење и од неовластен пристап, употреба, менување и откривање. Сите информации што ни ги давате се зачувани на нашите безбедни сервери зад заштитните ѕидови. Сите платежни трансакции и Stripe ќе бидат шифрирана струја користејќи SSL технологија.

Безбедноста и безбедноста на вашите информации исто така зависи од вас. Онаму каде што ви дадовме (или кога сте избрале) лозинка за пристап до одредени делови од нашата веб-локација, вие сте одговорни за чување на оваа лозинка доверлива. Ве молиме да не ја споделувате вашата лозинка со никого. Ве повикуваме да бидете внимателни за давање информации во јавните области на веб-локацијата и мобилните апликации како табли за пораки. Информациите што ги споделувате на јавни површини може да ги гледа секој корисник на веб-локацијата и мобилните апликации.

За жал, преносот на информации преку интернет не е целосно безбеден. Иако правиме се од себе за да ги заштитиме вашите лични податоци, не можеме да гарантираме за безбедноста на вашите лични информации пренесени на нашата веб-страница. Секој пренос на лични информации е на ваш сопствен ризик. Ние не сме одговорни за заобиколување на какви било поставки за приватност или безбедносни мерки содржани на веб-страницата.

Промени во нашата Политика за приватност

Наша политика е да ги објавуваме сите промени што ги правиме во нашата политика за приватност на оваа страница со известување дека политиката за приватност е ажурирана на почетната страница на веб-страницата. Ако направиме материјални промени во начинот на кој ги третираме личните информации на нашите корисници, ќе ве известиме преку е-пошта на примарната адреса за е-пошта наведена во вашата сметка и преку известување на почетната страница на веб-страницата или мобилните апликации. Датумот на последната ревидирана политика за приватност е идентификуван на врвот на страницата. Вие сте одговорни да се осигурате дека имаме ажурирана активна и доставлива адреса за е-пошта за вас и за периодично да ја посетувате нашата веб-страница и оваа политика за приватност за да проверите дали има какви било промени.

Контакт информации

За да поставувате прашања или коментари за оваа политика за приватност и нашите практики за приватност, контактирајте не на: Admin@DirectOffer.com

Директна понуда, Inc.
620 Монро Св.
Нешвил, TN 37208

mk_MKМакедонски јазик
Скролувајте до врвот